VINKKEJÄ KUVAAN TULEVALLE

HÄÄPÄIVÄ

Hääpäivä on tärkeimpiä päiviä ihmisen elämässä. Täydellisestäkin hääpäivästä jää vain muistot - ja valokuvat. Hääkuvauksen ja kuvaajan valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ammattivalokuvaaja poimii ja tallentaa kuviinsa olennaisen. Sen mikä amatööriltä jää huomaamatta. Häät ovat iso ja taloudellinen investointi, mutta hääkuvissa säästäminen harmittaa taatusti myöhemmin. Ainutkertaisia hetkiä ei voi uusia.

Toteutamme hääkuvauksen säästä riippumatta ulkona tai studiossa. Kesällä on mahdollista kuvata myös vain ulkokuvia asiakkaan toiveiden mukaan. Hääkuvaus voidaan ajoittaa myös samalle päivälle koekampauksen ja -meikin knassa, jolloin aikaa voidaan käyttää vaikka miljöökuvaukseen enemmän ja odottaa esim. upeaa auringonlaskua taustalle. Toteutamme myös asiakkaan omia ehdotuksia kuvan sisältöön liittyen. Jos sinulla on jokin erityinen toive, kerro ehdottomasti siitä meille. Ennen hääkuvausta tapaamme mielellämme etukäteen ja tulemme paremmin tutuiksi.

Valokuvaaja on häihin tarvittava ammattilainen siinä missä muukin ammattilainen omassa työssään. Jos puntarissa ovat vastakkain runsaammat lisätarjoilut ja ammattilaisen laadukkaasti tuottamat hääkuvat, valitse hääkuvat! Et kadu.

LAPSIKUVAT

Lapsikuvauksessa digitaalitekniikan edut tulevat selvimmin esille. Pienellä lapsella on lukematon määrä ilmeitä, jotka vaihtuvat nopeasti tunnetilan mukaan. Niiden tallentamiseksi tarvitaan jopa satoja kuvia. Koevedoksiin päätyy valikoima erityyppisiä kuvia mahdollisimman monipuolisesti.

Lapsikuvaus kannattaa ajoitttaa lapsen vuorokausirytmin mukaan esim. hieman päiväunien jälkeen. Neuvolapäivä ei välttämättä ole paras mahdollinen päivä lapsikuvaukselle eikä sitä seuraavakaan. Jos lapsi on sairaana, hän ei ehkä jaksa olla kuvaksessakaan parhaimmillaan. Omia leluja voi ottaa kuvaukseen mukaan. Aikaa käytämme kuvaukseen tilanteen mukaan. Tavoitteenamme on saada monipuolinen kattaus hyviä kuvia.

MUUT STUDIO- JA MILJÖÖKUVAT

Rippi-, ylioppilas, valmistujais- ja muihin henkilökuvauksiin voi tuoda mielellään aiheeseen liittyyvää rekvisiittaa. Mukavia  kuvia saadaan myös miljöössä rakkaan harrastuksesi parissa. Jos tuot mukanasi harrastusvälineen, mainitse siitä etukäteen kuvausta varatessasi. Useimpiin kuvauksiin sopivat myös kukat. Käy liikkeellä etukäteen ennen kuvausta keskustelemassa kuvauksesta ja kertomassa toiveistasi. Tulemme myös paremmin tutuiksi eikä kuvaustilanne jännitä enää yhtä paljon.

Muotokuvan voi toteuttaa myös muulloinkin kuin esim. tasavuosien yhteydessä tai otattamalla edustava kuva työn vuoksi. Et tarvitse pakottavaa syytä sillä syy voi olla vain halu ilahduttaa lähimmäistä herkällä muistolla. Perhe-, vanhempien- ja isovanhempien kuvien esim. arkisessa asetelmassa voi tuoda esille niitä piirteitä, joita jälkipolvi mielellään muistelee. Muistot säilyvät kuvissa. Kiitollinen muotokuvan aihe on isovanhemmat lapsenlapsineen. Monet kuvaajat ottavat mielellään kuvia ihmisistä omina itsenään, jotka pukeutuvat niin kuin tahtovat tai peräti työvaatteissaan juuri sellaisena kuin ovat oli se sitten haalari tai liituraita.

PERHEJUHLAT

Kuvaamme ammattitaidolla erilaisia perhejuhlia ristiäisistä hautajaisiin. Pitkän kokemuksemme turvin osaamme toimia tilaisuuden luonteen edellyttämällä tavalla. Hautajaisissa liikumme mahdollisimman huomaamattomasti kuvaten kaiken oleellisen turhia "räiskimättä". Sivullisen on myös helpompaa keskittyä kuvaustyöhön perhejuhlissa, joissa kuvauksen onnistuminen edellyttää sivustakatsojan roolia.

ELÄINKUVAT

Lemmikit ovat nykyisin kuin perheenjäseniä, rakkaita ystäviä, jotka myös ansaitsevat päästä muotokuvaan. Eläinkuvaus voidaan tehdä studiossa tai esim. koirasta voidaan kuvata rodunomainen toiminnallinen kuva ulkomiljöössä. Eläimen keskittymiskyky voi olla jopa lyhyempi kuin pienellä lapsella, joten omien lelujen ja toimivien kiitospalojen mukaan ottaminen on toivottavaa. Lemmikki kannattaa myös käyttää ulkona ennen kuvausta.

Lemmikkieläimen omistaja tietää milloin eläimen turkki on parhaimmillaan ja voi ajoittaa kuvassa käynnin sen mukaan. Näyttelyn voi myös kruunata käymällä muotokuvaajan luona ja kuvassa voi kernaasti olla myös palkinnot ja lemmikkieläimen omistaja.

MUUTA

Onnistuneeseen kuvaan vaikuttavat kuvaajan lisäksi myös kuvattavan oma mieliala ja asenne. Positiivinen ja avoin mieli on hyvä lähtökohta yhteistyölle, jonka tuloksena syntyy sisällöltään onnistunut kuva. Keskustelu ennen kuvausta yleensä helpottaa kuvaukseen tuloa ja kuvattavana oloa. Saamme tällöin myös kuvaajana sinusta tärkeitä tietoja kuvauksen toteuttamiseen. Palaveri ennen hääkuvausta on aina paikallaan, jotta voimme sopia kuvauksen ja sen toteutuksen tärkeistä lukuisista yksityiskohdista.

Digitaaliaikana ei tarvitse jännittää ja harmitella myöskään kasvojen arpia, aknea, silmäpusseja ym. vaan voit rentoutua täysin olemaan kuvassa oma itsesi. Kuvat käsitellään yksilöllisesti huomioiden nämä asiat.